VEELGESTELDE
VRAGEN.

Algemeen

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor een middenhuur appartement.

Je kunt je nog inschrijven als reservekandidaat.

Mocht er een appartement van jouw keuze beschikbaar komen en krijg je dit appartement toegewezen, dan ontvang je per e-mail bericht hierover.

50 van de appartementen in Rijnvliet Oost vallen in het middenhuursegment, de huurprijzen van deze appartementen liggen tussen de € 864,- en ca. € 1.031,- per maand. De overige appartementen zijn vrije sector appartementen met een huurprijs vanaf ca. €1.050 per maand. 

De huurprijzen zijn per woning terug te vinden via de aanbodpagina.
Het is ook mogelijk om de prijslijsten voor de middenhuur of de vrije-sector huur te downloaden.

Ja, je betaalt naast de kale huurprijs per maand servicekosten. Dit zijn kosten die gemaakt worden voor het onderhoud en gebruik van de algemene ruimten. De hoogte van het voorschot op de servicekosten bedraagt € 65,- per maand.

De verwachte oplevering is juni 2023. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Je wordt uiteraard op de hoogte gehouden als je bent ingeschreven voor een woning in Rijnvliet.

De verhuur start op 17 augustus om 13:00 uur. 
Op deze site is alle informatie over de voorwaarden en het inschrijfproces terug te vinden. 

Eerste inschrijfperiodes:
– Vrije sector: 17 augustus – 31 augustus 13:00 uur
– Middenhuur: 17 augustus – 13 september 00:00 uur

Het moment van inschrijven binnen de bovengenoemde periodes heeft geen invloed op de kans die je maakt op een voorlopige toewijzing. Zolang er woningen beschikbaar zijn, is inschrijven ná de bovengenoemde periodes natuurlijk nog gewoon mogelijk.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen wij op deze website impressie beelden  en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt!

Alle appartementen worden verhuurd in het middenhuur segment en in de vrije sector. Het is niet mogelijk om in aanmerking te komen voor huurtoeslag.

Op deze website van Rijnvliet Oost vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er (opnieuw) beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren en informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht. Houd hier dus alsjeblieft rekening mee wanneer je de huur opzegt of jouw huidige woning verkoopt.  

Toetsing & inkomen

Om in aanmerking te komen voor een woning is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Er wordt gekeken naar je inkomen nu en in de toekomst. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt. Meer informatie over de huurvoorwaarden kun je terug vinden op de pagina huren en voorwaarden.

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen, ook op de langer termijn. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Vakantiegeld, vaste bonus en vaste dertiende maand tellen mee in het berekenen van je bruto maandinkomen.

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Ja, om in aanmerking te komen voor een appartement in het middenhuur segment dien je te voldoen aan de onderstaande criteria:

Ja, er is een volgorde van toewijzing van toepassing:

  1. Kandidaten die een sociale huurwoning achterlaten in Utrecht;
  2. Overige kandidaten die voldoen aan de acceptatierichtlijnen

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Ja hoor! Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 1 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het helaas niet mogelijk om ouders of derden garant te laten staan. Het is van belang dat de huurders zelfstandig de huur kunnen betalen en aan de inkomensrichtlijnen voldoen.

Inschrijven & online verhuur

De appartementen in Rijnvliet Oost worden online verhuurd. Inschrijven kan via de inschrijfpagina.

Je kunt vervolgens een account aanmaken voor ‘mijn omgeving’; een online dossier waarin je veilig jouw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Tijdens het inschrijfproces worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, in loondienst voor bepaalde tijd bent, je niet volledig aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen of in het geval van afwijkende situaties.

Vanaf de start verhuur krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over je inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload je de gevraagde documenten in je dossier. Deze documenten tonen aan dat de door jou ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de door jou ingevulde gegevens, je voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscategorieën. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet.

Ben je ingeschreven binnen de eerste inschrijfperiode:

  • Uiterlijk 19 september ontvang je bericht over de toewijzing van de vrije sector huurwoningen.
  • Voor de Middenhuur zal uiterlijk 28 september een bericht over de toewijzing worden verstuurd.

 

 

Huren & voorwaarden

Als je jezelf inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Utrecht én er zelf gaat wonen, kun je een woning huren. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woningen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de vastgoedmanager bericht over deze huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

Nee. Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de vastgoedmanager bericht over deze huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

Helaas is het niet toegestaan om te huren met woningdelers. Je mag huren als alleenstaande, samenwonenden of als gezin.

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of balkon) en geen schade aan de woning toebrengt.

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. De wanden worden sausklaar opgeleverd. Je mag de binnenkant van de woning naar je eigen smaak maken. Dus je mag de wanden sausen of behangen. De buitenkozijnen en de metalen binnenkozijnen mogen niet worden geschilderd. Hetzelfde geldt voor de binnendeuren, ook deze mogen niet worden geschilderd. Tevens is het niet toegestaan om te boren in tegelwerk, vloeren, binnen- en buitenkozijnen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit de woning te verlaten, deze in de oorspronkelijke staat moet worden teruggebracht. Vraag bij twijfel, voor oplevering, de vastgoedmanager wat hierin wel en niet is toegestaan.

De appartementen worden zonder vloer opgeleverd. Als huurder kies je zelf een passend vloer uit. Hierbij is het van belang dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Hierbij is het belangrijk dat de vloer en ondervloer goed geleiden, omdat er anders veel warmte en energie verloren gaat. Vraag hierover advies bij een vloerenspecialist.

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Kwaliteit & afwerking

De woningen zijn voorzien van luxe keukens. De keukens zijn wit van kleur, hebben een composiet stenen aanrechtblad en zijn en voorzien van inbouwapparatuur. De keukenopstelling kan per woning (en huursegment) verschillen en staat ingetekend op de plattegronden die vanaf start verhuur op de website zichtbaar zullen zijn.

De woningen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van inloopdouche,  (dubbele) wastafel, handdoekenradiator en spiegel. Woningen in de vrije sector hebben daarnaast een ligbad. Het toilet is separaat. De wandtegels in de badkamer en het toilet zijn wit van kleur en de vloertegels antraciet/zwart. De badkameropstelling kan per woning (en huursegment) verschillen en staat ingetekend op de plattegronden die vanaf start verhuur op de website zichtbaar zullen zijn.

Het toilet is voorzien van een zwevend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet/zwart en de wandtegels wit van kleur. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben spuitwerk.

De wanden in de gehele woning, met uitzondering van de technische ruimte, meterkast, toilet, gedeelte van de keuken en badkamer, worden sausklaar opgeleverd. Dit houdt in dat de wanden voorbereid zijn om te kunnen sausen of behangen. In de woningen worden géén plinten toegepast. Boven het aanrechtblad in de keuken komt wit tegelwerk. Tegelwerk wordt aangebracht tot aan de onderkant van de afzuigkap (ca. 75 cm. hoog vanaf bovenkant aanrechtblad).

De plafonds worden voorzien van wit spuitwerk. 

Nee, het appartement wordt zonder vloer opgeleverd. Als huurder dien je zelf een vloer aan te schaffen en te (laten)leggen. Let hierbij op dat de vloerbedekking geschikt is voor gebruik met een vloerverwarming. Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast. Voordat je een vloer aanschaft adviseren wij je goed te overleggen met uw vloerenleverancier welke vloerafwerking geschikt is.

De woningen worden aangesloten op stadsverwarming.

In de woningen wordt een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning toegepast. Er is CO2 regeling van toepassing.

De woningen in Rijnvliet Utrecht zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. Dit houdt in dat de stroom die daarmee wordt opgewekt direct gebruikt voor centrale voorzieningen in het gebouw. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én de (service)kosten voor bijv. verlichting van algemene ruimtes vallen daardoor lager uit. Dat voordeel komt iedere maand terug!

Voorzieningen

Naast de berging in de woningen zijn er geen separate bergingen gerealiseerd in de onderbouw. De grootte van de inpandige bergingen kan per woning verschillen, deze staan aangegeven op de woningplattegronden. Voor stalling van fietsen zijn algemene fietsenbergingen gecreëerd.

In de ondergrondse parkeergarage zijn 198 parkeerplaatsen aanwezig. De huurprijs van een parkeerplaats worden bij start verhuur kenbaar gemaakt. De parkeerplaatsen zijn geen vaste parkeerplaatsen maar een zogenaamde “zwerfplekken”. Er zijn voorbereidingen getroffen in de parkeergarage voor het plaatsen van elektrische laadpalen. Plaatsing van een elektrische laadpaal is voor rekening van huurder. Bij de inschrijving via de website kun je aangeven of je interesse hebt in het huren van een parkeerplaats met de mogelijkheid om een elektrische laadpaal te laten plaatsen. In de ondergrondse garage zijn tevens grote fietsenstallingen aanwezig. In deze stallingen is plaats voor in totaal 324 (elektrische) fietsen. De fietsenstallingen zijn voorzien van laadmogelijkheden.

De drie binnentuinen krijgen ieder een eigen sfeer en indeling. Zodra hier meer over bekend zullen we deze informatie toevoegen op de website.

Er zijn voorbereidingen getroffen in de parkeergarage voor het plaatsen van elektrische laadpalen. Plaatsing van een elektrische laadpaal is voor rekening van huurder. Bij de inschrijving via de website kun je aangeven of je interesse hebt in het huren van een parkeerplaats met de mogelijkheid om een elektrische laadpaal te laten plaatsen.

Iedere woning is voorzien van een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon, loggia of terras. Een terras is alleen van toepassing bij enkele begane grond appartementen en grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. Op de plattegronden is terug te zien welke soort buitenruimte hoort bij welke woning.