Een urban woonervaring in het groen

Vanuit jouw nieuwe appartement in Rijnvliet Oost geniet je van een groene woonomgeving, de uitgebreide voorzieningen van Utrecht Leidsche Rijn en de urban experience in Utrecht. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen, uitgebreid shoppen of een gezellig dagje uit, je heb alles binnen handbereik. Met ruim 130 winkels, horeca en een heuse mascotte in de vorm van Rijntje, wordt Utrecht Leidsche Rijn Centrum vast een van de favoriete plekken van het hele gezin. In Utrecht geniet je van een terrasje aan het water, de mooie architectuur  en het uigebreide culinaire aanbod. Of wees eens een dag toerist in eigen land: bezoek het Nijntje museum, beklim de Dom, of reis naar het spoorwegmuseum.

 

Zoek je liever de rust van de natuur op? Daarvoor hoef je ook niet ver, je woont immers in een eetbare woonwijk! Loop een rondje door de buurt en zet al je zintuigen aan. Ga op micro excursie en verbaas je over die mooie vlinder, bijzondere bloemen en de pure smaak van een lekker stukje fruit van eigen bodem. In de directe omgeving zijn daarnaast diverse parken te vinden, waaronder het Máximapark. Hier geniet je van de Japanse tuin, de Vlinderhof of een gezellig hapje en drankje bij Restaurant Dengh. Er is een bosspeeltuin voor de kinderen, een calisthenics bootcamp park en een skatebaan voor de sportievelingen. Qua sport heb je sowieso volop de keuze in Rijnvliet, met onder meer een voetbalvereniging, hockeyclub, tennisvelden, rugbyclub en uitgebreide mogelijkheden voor buiten hardlopen, fietsen en wandelen.

Alle voorzieningen binnen handbereik

In Utrecht Leidsche Rijn Centrum kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen. Je vindt hier onder meer de grootste Jumbo Foodmarkt van Nederland, een HEMA, drogist, kapper en juwelier. Geen zin om te koken? Dan kun je terecht bij een van de vele horecagelegenheden voor een uitgebreide lunch, koffie met een zoete lekkernij of een lekker (afhaal)diner.

In Rijnvliet Noord, tegenover het voedselbos, staat het Kindcentrum Rijnvliet. Dit is een basisschool met kinderopvang voor 0-4 jarigen, buitenschoolse opvang (BSO) en vrijetijdsbesteding. In de directe omgeving vind je diverse zorgaanbieders, waaronder een huisarts, orthodontist, tandarts en ziekenhuizen.

Wonen in het middelpunt: uitstekende bereikbaarheid

Wonen in Utrecht: centraler kan het niet. Daar profiteer je ook in Rijnvliet Oost van. Via de stadsbaan ben je snel op de A2, zodat je met de auto goed bereikbaar bent. Zo reis je eenvoudig naar Amsterdam, Den Bosch of Eindhoven. Ga je liever met het openbaar vervoer? Naar Utrecht Centraal reis je in ongeveer 20 minuten met de fiets (4,5 km) of met de bus. Vanuit daar reis je per trein verder naar alle steden in Nederland of zelfs internationaal. De bushalte de Meern is op 5 minuten loopafstand van je appartement, ook handig als je naar Centrum Utrecht wilt voor een gezellig middagje winkelen.