Over Rijnvliet Oost

Rijnvliet Oost wordt een modern appartementencomplex, dat gebouwd wordt als slotstuk van de wijk Rijnvliet. Het gebouw heeft een bijzondere vorm, waardoor er ruimte ontstaat voor maar liefst 3 binnentuinen. Veel van de woningen hebben het balkon aan een van de binnentuinen, zodat je daar geniet van een mooie groene omgeving en een fijn uitzicht. Het gebouw is met aandacht voor duurzaamheid ontworpen, hier woon je dus toekomstbestendig! Er komen appartementen en maisonnettes beschikbaar. De maisonnettes hebben twee verdiepingen en zijn op de begane grond gelegen. De rest van het deel op de begane grond omvat de parkeergarage. Vanaf de eerste verdieping zijn de appartementen te vinden, en bovenop het parkeerdek worden de tuinen aangelegd.

De architectuur

Dit opvallende gebouw is ontworpen onder supervisie van ontwerpbureau De Zwarte Hond, in samenwerking met drie architectenbureaus: Inbo uit Amsterdam, Jaakko van ’t Spijker uit Rotterdam en Zecc uit Utrecht. 

Het gebouw kenmerkt zich door fraai metselwerk, natuurlijke materialen en aardse kleuren. Hiermee sluit het gebouw goed aan bij het groene karakter van de wijk Rijnvliet. Dat wordt nog verder versterkt door de drie groenen binnentuinen, waar je als bewoner iedere dag van geniet!

De eetbare woonwijk

Rijnvliet is een bijzondere woonwijk, die als uitbreiding van Leidsche Rijn is ontworpen. De bouw is in 2017 gestart, en Rijnvliet Oost is het slotstuk van de wijk. In totaal zijn er in Rijnvliet 1100 woningen. De wijk ontleent haar naam aan haar locatie aan “De Vliet”, een grote waterloop die een verbinding vormt tussen De Leidsche Rijn en de Strijkviertelplas. De aanwezigheid van al dat water geeft de wijk ook een sterk eigen karakter. De waterstructuur is uitgebreid met vertakking, waardoor de wijk in vier delen is opgedeeld. Met 9 bruggen zijn deze delen weer met elkaar verbonden. Dat geeft een speels en avontuurlijk effect, en is uiteraard een mooi gezicht!

Ook de huidige groenstructuren zijn uitgebreid, waardoor er echt een groene wijk is ontstaan. Extra leuk: er zijn fruitbomen, struiken en eetbare planten geplaatst om een voedselbos te creëren. Zo ontstaat er een publieke ruimte waar je kunt proeven, ruiken en ontdekken. De ruimte is ontworpen door landschapsarchitect Felixx, het voedselbos is ontwikkeld in samenwerking met de bewoners en Æ – Food Forestry Development. Het onderhoud van het voedselbos wordt door de bewoners gedaan, onder toezicht van een boswachter.

Drie binnentuinen

Ook Rijnvliet Oost biedt een groene woonervaring, op het parkeerdek worden namelijk drie binnentuinen aangelegd. Ieder tuin krijgt een eigen thema met daarbij passende beplanting en gezellige zitjes. De middentuin wordt als entreepark ingericht, waarbij de aansluiting wordt gezocht met de omgeving, de inheemse beplanting en het voedselbos. Zo worden er deels eetbare planten gebruikt en vijf fruitbomen aangeplant.

De tweede binnentuin wordt aangelegd met als thema "Scandinavisch Hof". Dit is de grootste van de drie binnentuinen, en krijgt een lichte, luchtige sfeer met groene beplanting. Denk hierbij aan houten zitbanken, klimplanten langs de westgevel over staaldraad en robuuste plantenbakken van cortenstaal. Tot slot komt er een weelderig "Troisch Hof", met stapstenen, informele zitplekken en grootbladerige planten.

Duurzaam wonen

Jouw appartement of maisonnette in Rijnvliet Oost is uiteraard gebouwd met aandacht voor duurzaamheid. Hierdoor woon je in een toekomstbestendige en energiezuinige woning. Goed voor het milieu, en goed voor een lagere energierekening. De appartementen worden zonder gasaansluiting gerealiseerd, waardoor je bijdraagt aan een vermindering van verbruik van fossiele brandstoffen. Je kookt elektrisch, de woningen worden verwarmd middels een aansluiting op de stadsverwarming. Rijnvliet Oost is gebouwd volgens de modernste richtlijnen met betrekking tot isolatie en duurzaamheid,  waardoor jij het hele jaar een comfortabele temperatuur in je woning hebt. En met de drie groene binnentuinen is er aandacht voor biodiversiteit en een fijn leefklimaat, vlakbij de stad. Meer vergroening draagt immers bij aan een betere afwatering van regenwater bij hevige stortbuien en helpt met temperatuurregulering tijdens hete zomers. Dat groen is dus niet alleen mooi om naar te kijken, maar draagt ook bij aan een comfortabel woonklimaat. Zo zit jij er in de zomer ook heerlijk bij op je balkon!

De voordelen van huren

Een huurwoning geeft zekerheid en flexibiliteit. Je hebt geen onverwachte kosten aan groot onderhoud. Je hoeft niet te investeren in een nieuwe keuken of badkamer. En je woont in een duurzame woning, zonder daar zelf kosten voor te maken. Vaste maandlasten, lekker overzichtelijk dus! Het risico van waardevermindering, financiering en rentewijzigingen liggen bij de verhuurder.

En gaat er eens iets stuk? Dan staan wij voor je klaar om het te repareren. Wil je graag flexibiliteit? Ook dan past huren goed bij jou. Je hebt een huurovereenkomst van minimaal 1 jaar, die daarna opzegbaar is per de eerste van de volgende maand + 1 maand opzegtermijn. Heb je nu een eigen woning en wil je zorgeloos wonen en meer genieten? Het vrijgekomen vermogen uit de verkoop van je woning geeft veel mogelijkheden. Een mooie reis, minder werken, vaker uit eten of van je hobby je werk maken? Hoe je je geld ook besteedt, in Rijnvliet Oost woon je in een modern gebouw op een fantastische plek in Utrecht.